arrow down

50% van jouw gemiddeld waterverbruik is vervangbaar door regenwater

Bekijk samen met ons of jij thuis regenwater kan recupereren!

50% van jouw gemiddeld waterverbruik is vervangbaar door regenwater

Uit een studie van de FOD Economie blijkt dat de totale drinkwaterprijs met 64% steeg tussen 2005 en 2019.

Je gaat dus maar beter spaarzaam om met kraantjeswater. Hoe? Door regenwater op te vangen in een regenwaterput of -tank en te hergebruiken. Poetsen, je auto schoonmaken, het toilet doorspoelen, kleren wassen, je gazon besproeien: allemaal toepassingen die je perfect kan doen met regenwater. 

Recupereer je het op een effectieve manier dan zal je aanzienlijk besparen op je drinkwaterfactuur en bijkomende milieuheffing. Voor een gezin van 4 personen, stijgt de besparing op jaarbasis gemakkelijk boven de 250 euro.

Wil je ook graag overschakelen op regenwater? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meer informatie en dan bekijken we samen met jouw of regenwater recuperen mogelijk is.


Regenwater opvangen en recupereren: zo werkt het

Het regenwater dat op je dak terechtkomt, wordt opgevangen in een regenwaterput onder de grond of in een tank op zolder of in de kelder. Eerst passeert het water langs een voorfilter, zodat er geen takjes of blaadjes met het water meekomen. Daarna wordt het vaak nog een tweede keer gefilterd voordat het via een aparte leiding door je kraan, toilet of wasmachine stroomt. Regenwater mag je niet vermengen met leidingwater. Een aparte leiding is met andere woorden verplicht.

Regenwaterrecuperatie met een plat dak?
Een plat dak is ideaal om regenwater op te vangen.
Met een plat dak met kunststof of bitumenafdekking zit je in ieder geval goed: de opvangcapaciteit is minstens 70 à 80%!


content image

Regenwater opvangen is verplicht, de kunst is er iets zinnigs mee te doen! 


Voor wat kan je regenwater perfect gebruiken?