De voordelen van een waterverzachter

content image

Je apparaten gaan langer mee

Doordat een waterverzachter de kalk uit je leidingwater haalt, ontstaat er geen kalkaanslag op huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine, stoomstrijkijzer, boiler of afwasmachine. Hierdoor wordt hun levensduur aanzienlijk langer.

content image

Geen kalkaanslag op je sanitair

Zacht water laat ook geen kalksporen na op je sanitaire voorzieningen zoals de gootsteen, het bad en de douchenwanden. Hierdoor moet je minder vaak en intensief schoonmaken en hoef je geen dure producten aan te schaffen die kalkaanslag helpen verwijderen.

content image

Je hebt minder wasmiddel nodig

Wanneer je beschikt over een waterverzachter heb je tot 60% minder wasmiddel nodig. Wasverzachter wordt totaal overbodig. Bovendien zal je wasgoed een pak zachter uit de machine komen en blijven de kleuren langer levendig.

content image

Een lagere energiefactuur

Kalk in het leidingwater kan ervoor zorgen dat je energieverbruik stijgt. Kalk heeft namelijk een isolerende werking en zorgt voor een minder efficiënte energieoverdracht. Met een waterverzachter kan je bijgevolg tot 20% uitsparen op je energierekening.

Hoe werkt het?

Een proces van ionenuitwisseling

Bij een huishoudelijke waterverzachter stroomt het leidingwater door een reservoir gevuld met harsbolletjes. Dit brengt een aantal chemische reacties teweeg waarbij calcium- & magnesiumionen worden uitgewisseld voor natriumionen. Het resultaat is zacht water.

Regeneratie

Het hars in de waterverzachter raakt na verloop van tijd verzadigd met kalk en dient bijgevolg geregenereerd te worden. Dit gebeurt automatisch met behulp van een bepaalde hoeveelheid zout. Na de regeneratie worden het zoutwater en de kalk afgepompt naar het riool en is de waterverzachter opnieuw klaar voor gebruik.

content image

Ontdek hoeveel je zelf kan besparen dankzij een waterverzachter. Vraag VANDAAG nog je gratis analyse aan!

content image

Heb ik wel een waterverzachter nodig?

Het leidingwater in België behoort tot het meest kalkrijke in Europa!

Een waterverzachter is nuttig in gebieden waar het water hard tot zeer hard is. Men spreekt van hard water vanaf een hardheid van 25fH. Per fH (Franse graden) bevat 100 liter water 1 gram kalk. Dat is 10 gram per kubieke meter. In het geval van een waterhardheid van 25fH gaat er per jaar maar liefst 25 kg kalk door je leidingen. 

De gemiddelde waterhardheid in de Vlaanderen ligt tussen de 25 à 35fH.

Exacte cijfers kan je bekomen via je gemeente of de watermaatschappij.

Kies vandaag nog voor de installatie van een waterverzachter!

Indien je woning ouder is dan 10 jaar kom je bovendien in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief van 6%.

Bespaar op je energiefactuur, op de aankoop van wasmiddel en schoonmaakmiddelen en op de levensduur van je kleding huishoudapparaten!